In articolul de astazi vom vorbi despre ce reprezinta un cod EORI cat si aspecte ce tin de procedura de obtinerea acestuia. Procedura de obtinere a unui cod EORI se poate face online direct din fata calculatorului sau a telefonului. Noi va putem ajuta cu procedura de obtinere a codului EORI simplu, rapid si online.

Ce reprezinta codul EORI?

Codul EORI este un numar unic la nivel european, pe care autoritatile vamale sau institutiile abilitate in acest sens in atribuie operatorilor economici sau persoanelor interesate.

De cand a inceput utilizarea codului EORI?

Utilizarea codului EORI a inceput cu data de 1 iulie 2009 pentru toate operatiunile vamale efectuate pe teritoriul Uniunii Europene.

De ce a fost introdus codul EORI?

Codul EORI a fost introdus pentru ca fiecare operator economic sau persoana sa poate fi identificata sub un numar unic. In acest mod este mai usor de gestionat de catre autoritatile vamale schimbul de informatii intre acestea si alte institutii cu privire la operatorii economici sau persoanele fizice.

Cum poate fi obtinut codul EORI?

Codul EORI poate fi obtinut online, fara deplasare si fara batai de cap din partea ta. Tot ce trebuie sa faci este sa completezi formularul de pe prima pagina a site-ului nostru aici: https://eoricod.ro/. In decurs de o ora de la completarea formularului vei fi contactat si vom stabili pasii aferenti colaborarii noastre.

Cat costa eliberarea unui cod EORI?

Eliberarea unui cod EORI comporta doua onorari:

  1. In regim de urgenta – 150 de lei (in cazul acesta dosarul de obtinere al codului EORI va fi depus in ziua, in care se va efectua plata).
  2. In regim normal – 100 de lei (in cazul acesta dosarul de obtinere al codului EORI va fi depus a doua zi, dupa efectuarea platii).

Atentie!! Eliberarea codului EORI, dupa ce dosarul a fost depus, nu va mai reprezenta raspunderea noastra. Biroul regional vamal fiind raspunzator de eliberarea codului EORI. De obicei codul EORI va fi eliberat in aproximativ 24, respectiv 48 de ore de la momentul depunerii dosarului de eliberare al codului EORI.

Cum arata un cod EORI?

Codul EORI va fi transmis de catre biroul regional competent sub forma unui document in format WORD. In cadrul acestuia va fi inserat si numarul unic constand in codul EORI.

Mai jos puteti sa regasiti un exemplu de cod EORI:

cod EORI

Va stam la dispozitie pentru eliberarea codului EORI atat telefonic la numarul de telefon 0743125112, cat si prin completarea formularului, pe care il regasiti pe site-ul nostru de prezentare aici: https://eoricod.ro/