cod eori persoana fizica
Cod eori persoana fizica

Din iulie 2021 este obligatorie obtinerea unui cod EORI persoana fizica. In trecut, acest tip de cod EORI era de cele mai multe ori obtinut de persoanele juridice (PFA-uri sau SRL-uri), mai ales atunci cand aceste forme de organizare faceau comert online.

Cu toate acestea cine este elegibil pentru a obtine un cod EORI persoana fizica?

Persoanele care au implinit varsta de 18 ani vor avea capacitate deplina de exercitiu. Prin urmare vor putea obtine codul EORI fara a intampina vreo problema in acest sens. Cu toate acestea persoanele care nu au implinit 18 ani nu vor putea obtine codul EORI deoarece nu au capacitate deplina de exercitiu, deci nu pot incheia acte juridice in mod valabil.

Ce ar trebui sa faci pentru a obtine un cod EORI persoana fizica?

In primul rand ar trebui sa completezi formularul de pe site-ul nostru accesand urmatorul link: https://eoricod.ro/

Ulterior completarii formularului in care vom primi adresa dumneavoastra de email, numarul de telefon, noi va vom contacta si va vom solicita documente pentru a obtine codul EORI.

Ce documente vom avea nevoie din partea dumneavoastra pentru eliberarea codului EORI persoana fizica?
  1. Vom avea nevoie de cartea de identitate in format PDF sau JPG.
Care este urmatorul pas in obtinerea codului EORI persoana fizica?

Urmatorul pas va fi achitarea onorariului pentru eliberarea codului EORI. Practic veti avea de ales intre doua onorarii astfel:

a. 200 de lei – daca doriti sa depunem dosarul pentru eliberare cod EORI a doua zi dupa ce ati efectuati plata.

b. 250 de lei – daca doriti sa depunem dosarul pentru eliberare cod EORI in aceeasi zi dupa ce ati efectuat plata.

Trebuie sa fac ceva mai precis pentru obtinerea unui cod EORI persoana fizica?

Nu veti avea nimic de facut, singurul lucru pe care il veti face va fi semnarea unor documente si scanarea lor in format PDF, iar mai apoi retransmiterea acestora pe adresa noastra de email: eoricod@gmail.com

In cat timp vom obtine codul EORI?

Codul EORI va fi obtinut in termen de 24 de ore, respectiv 48 de ore de la depunerea documentelor la Biroul Regional Vamal de care apartineti.

Pentru mai multe detalii va invitam sa aflati mai multe detalii in ceea ce priveste obtinerea codului EORI pe platforma noastra aici: https://eoricod.ro/