cod EORI

In cadrul acestui articol vom vorbi despre procedura de obtinere cod EORI. Procedura de obtinere cod EORI este o procedura care se efectueaza la birourile vamale de frontiera.

Procedura de obtinere cod EORI este obligatorie pentru persoanele juridice care exercită activităţi reglementate de legislaţia vamală, cum ar fi operaţiunile de import, export, tranzit, depozitare, reprezentare, precum şi operaţiuni prealabile sosirii/plecării mărfurilor care se introduc/scot de pe teritoriul Comunităţii).

De asemenea procedura de emitere a codului EORI este obligatorie pentru persoanele, altele decat persoanele juridice care introduc sau scot marfuri din Uniunea Europeana.

De ce este obligatorie procedura de emitere cod EORI?

Procedura de obtinere cod EORI este obligatorie ca urmare a regulamentul (UE) nr. 952/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 9 octombrie 2013 de stabilire a Codului vamal al Uniunii.

Care sunt documentele necesare pentru emiterea codului EORI?

Documentele necesare pentru obtinerea codului EORI sunt urmatoarele:

  1. Actul constitutiv al societatii.
  2. Certificat de inregistrare – CUI.
  3. Certificat in scopuri de TVA.
Unde se depun documentele pentru obtinerea codului EORI?

Documentele pentru emiterea codului EORI se depun la birourile regionale vamale.

In cat timp se obtine codul EORI?

Codul EORI se obtine in termen de 24 sau 48 de zile de la momentul depunerii cererii in acest sens. Cu toate acestea aceasta perioada poate fi mai mare, de acest lucru depinzand volumul de munca al institutiilor care se ocupa de emiterea codului EORI.

Cat timp este valabil codul EORI?

Codul EORI este valabil pentru o perioada cuprinsa intre un an si 10 ani. Practic la momentul depunerii cererii de obtinere cod EORI se va stabili si perioada de valabilitate pentru care se opteaza.

Daca va putem fi de ajutor in vederea emiterii codului EORI, ne puteti contacta astfel:

  1. Email: eoricod@gmail.com
  2. Telefon: 0743125112

De asemenea puteti completa formularul pentru a ti se emite codul EORI direct de pe site-ul nostru de prezentare aici: https://eoricod.ro/

Totodata mai multe detalii despre codul EORI puteti sa regasiti pe site-ul oficial al Directiei Vamilor aici: https://www.customs.ro/e-customs/eori