Obtinere cod EORI – GB

In cadrul acestui articol vom vorbi despre procedura de obtinere cod EORI – GB. Procedura de obtinere cod EORI – GB este o procedura care se efectueaza la birourile vamale de frontiera.

Procedura de obtinere cod EORI – GB este obligatorie pentru persoanele juridice care exercită activităţi reglementate de legislaţia vamală, cum ar fi operaţiunile de import, export, tranzit, depozitare, reprezentare, precum şi alte operatiuni vamale cu Regatul Marii Britanii.

De asemenea procedura de emitere a codului EORI – GB este obligatorie pentru persoanele, altele decat persoanele juridice care introduc sau scot marfuri din Uniunea Europeana.

De ce este obligatorie procedura de emitere cod EORI – GB?

Obligativitatea obținerii codului EORI – GB a luat naștere o dată cu ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană în februarie 2020. Obligativitatea obținerii unui cod EORI- GB a început cu ianuarie 2021.

Care sunt documentele necesare pentru emiterea codului EORI – GB?

Documentele necesare pentru obtinerea codului EORI – GB sunt urmatoarele:

  1. Actul constitutiv al societatii.
  2. Certificat de inregistrare – CUI.
  3. Certificat in scopuri de TVA.
Unde se depun documentele pentru obtinerea codului EORI – GB?

Documentele pentru emiterea codului EORI – GB se depun la birourile regionale vamale.

In cat timp se obtine codul EORI – GB?

Codul EORI – GB se obtine in termen de 24 sau 48 de zile de la momentul depunerii cererii in acest sens. Cu toate acestea aceasta perioada poate fi mai mare, de acest lucru depinzand volumul de munca al institutiilor care se ocupa de emiterea codului EOR – GB.

Cat timp este valabil codul EORI – GB?

Codul EORI – GB va fi valabil pana la urmatoarele modificari legislative privind regimul vamal cu Regatul Marii Britanii.

Daca va putem fi de ajutor in vederea emiterii codului EORI – GB, ne puteti contacta astfel:

  1. Email: eoricod@gmail.com
  2. Telefon: 0743125112

De asemenea puteti completa formularul pentru a ti se emite codul EORI – GB direct de pe site-ul nostru de prezentare aici: https://eoricod.ro/

Totodata mai multe detalii despre codul EORI – GB puteti sa regasiti pe site-ul oficial al Directiei Vamilor aici: https://www.customs.ro/e-customs/eori